Misztériumjátékok – Gyermekdarabok

A zene mellett 7 éve foglalkozom teológiai tartalmú gyermekdarabok rendezésével. A betanítás mellett, színpadra rendezem, zeneileg összeállítom, sokszor menedzselem ezeket a darabokat és kis színészeit. Van amikor 40 gyermek játszik egyszerre a misztériumjátékban. A repertoárban vannak karácsonyi Betlehemi játékok: Betlehemi királyok története, vagy a húsvéti ünnepkörbe tartozó Passió játék.
Saját darabom: Karol Wojtya élete, igazi sikerrel debütált, nagy közönség előtt a 2014 nyarán Egerszalókon megrendezett Országos Katolikus Ifjúsági Találkozón.

A történet Karol Wojtyla , Szent II János Pál Pápa legmeghatározóbb 50 évét dolgozza fel, avagy hogyan jut el a lengyel kis faluból, Wadowicében töltött boldog gyermekkorától a Vatikánig, a Római Katolikus Egyház Trónjáig. A darab hűen követi Wojtyla fordulatokkal teli életének legfontosabb történéseit. Megismerhetjük őszinte emberszeretetét, hatalmas lelki erejét, mély hitéletét. A 12 apró jelenetből álló darab 40 gyermek és fiatal közreműködésével, kiemeli a Szentatya életének legfontosabb teológiai, etikai és történeti vonatkozásait.

Különösen fontosnak tartom, hogy ebben a kusza világban, méltó, igaz lelkű és humán értékekkel élt példaképeket ne csak néha napján emlegessünk, hanem színpadon, színpadi művekben is megörökítsünk. Nézzük, és figyeljük őket, hogy lelkünkig hatoljanak azok az értékek, nemes gondolatok, amitől több lehet egy másik ember is. A színházi és színpadi eszközökkel még hatékonyabban megvalósítható ez, hiszem hogy komoly erkölcsi és etikai neveléssel bírhat nemcsak a gyermek közönségnek. Karol Wojtyla a békét hirdette minden embernek, és küzdött a gyűlölet ellen. Hát engedjük hogy tovább hirdethesse ezeket az eszméket.